marți, 21 septembrie 2010

Arbitrul nervos cu nervii



Fotbalişti care să agreseze arbitrii se găsesc pe toate drumurile şi în toate diviziile. Arbitrii agresori mai rar. La meciul Neajlovul Puntea de Greci – Argeşul Ungureni, tuşierul Stoica Vasile s-a dovedit extrem de combativ. Nervos până peste limita admisă de legile sportului , tuşierul a avut o problemă cu fotbaliştii echipei oaspete, şi ei extrem de agresivi din cauza unor decizii de arbitraj pe care le considerau incorecte. Ca să nu rămână niciodată dator, tuşierul s-a înjurat pe toată durata reprizei a doua cu jucătorii din Ungureni care evoluau pe banda dreaptă, mai mult părţile promiţându-şi, tur-retur, corecţii fizice la proximele întâlniri.
Cum lucrurile au evoluat normal pe scara violenţei, de la înjurături s-a trecut la agresiunea fizică. La finalul meciului, un jucător al oaspeţilor, eliminat în repriza a doua, s-a îndreptat spre tuşier cu intenţia de a-i strânge mâna, un gest absolut cavaleresc în aparenţă. Atingerea nu a fost una de bun augur, fotbalistul decizând că nu ar strica să-i sucească arbitrului unul din degete. Din acest punct arbitrul a explodat pur şi simplu, fiind cu greu oprit să nu-l bată pe jucător, în meleul creat scăpând câteva ghionturi sănătoase. Cel mai nedumerit  în toată povestea era centralul Stoica F. prins în poziţie de offside. Mai mult conflictul a continuat în afara terenului, doar intervenţia gazdelor oprind o bătaie 11(fotbalişti) la 2 (arbitri), cu ultimii foarte vocali şi generoşi în gesturi războinice.
E o cale de urmat chiar şi în Liga 1, distracţia ar fi garantată. Din păcate s-a retras Ionel Ganea, ştrangulatorul de tuşieri.

2 comentarii: