marți, 25 martie 2014

Fotbal cu suflet la Vişina


Într-o lume în care banul înseamnă absolut totul, era imposibil ca sportul să nu fie contaminat de mercantilism. Când speranţele par să se stingă în noroiul intereselor meschine, apar  mici raze de lumină, exact de unde ne aşteptam, dinspre fotbalul mic. Fotbalul jucat cu sufletul este singura şansă pentru echipele care evoluează în ultimele dintre ligile posibile şi un semn clar, de reorientare către origini a celor care jonglează uneori cu milioane.

Un comentator de pe acest site ne-a oferit o informaţie care cântăreşte greutatea ei în aur: " Doi copii din Valea Mare vin tocmai la Vişina...pentru bucuria unui meci de fotbal, iar la ora două când toţi plecau acasă, împărţeau un sandwich la ocazie spre Găeşti". Să parcurgi  zeci de kilometri, cu doar câţiva lei în buzunar, cu un micuţ pacheţel  în rucsac, reprezintă o declaraţie de dragoste pentru fotbal care în mod evident trebuie remarcată. Când mai aflăm că : "Portarul din Vişina,de la juniori, este suro-mut şi îşi indulceste viata prin fotbal", nu ne rămâne să ne ridicăm pălăria şi să înţelegem că acest sport este mult mai mult decât un joc în care 22 de oameni aleargă după o minge. Iubind ceva în mod evident devii mai bun, iubind fotbalul, un tânăr are  şansa să parcurgă mai rar drumul spre bar sau cârciumă, să înţeleagă că în echipă pot fi făcute lucruri extraordinare şi să priceapă că diferenţa dintre adversar şi duşman este una enormă.

sursa foto: www.facebook.com/visina.vointa

13 comentarii:

  1. Exista si la judet aranjamente si mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate exista mizerie, dar din fericire sunt si suflete curate. Sunt copii care iubesc fotbalul, dar si meseriasi care se vand pentru 50 de lei. As vrea, pe cat se poate, sa scoatem la lumina partea frumoasa a fotbalului mic, sunt destule site-uri care se ocupa de "curve".

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos dmle dede este adevarat daca ati veni la un meci al juniorilor ati vedea... va asteptam cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. juniorul de la valea mare a jucat cu apa la genunchi :/ in poarta

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Dede"s.
    Reinoim invitatia la Visina unde va asteptam cu drag si mult respect si o mai spunem ca site-ul d-tra ramane si situ'ul nostru de suflet.
    Sunt sigur ca astfel de ,,povesti de viata" au toate echipele si de aceea merita sa mai relatam despre ele.
    Sa nu uitam ca la fotbalul mic de leaga prietenii mai sincere decat la cei mari,si bucuria de a juca este una enorma si lipsita de,, fumuri."
    Fotbalul uneste toti copiii indiferent de etnie,de cum invata ( avem copii cu rezultate remarcabile la invatatura dar fotabalul reprezinta bucuria de duminica) sau de posibilitati materiale.
    Noi nu prea le avem cu scrisul asa de frumos ca d-tra si de aceea va asteptam pentru un ,,reportaj'' la fata locului.
    Va imaginati ce insemna o fotografie pentru portarul nostru..!!!
    .....a era sa uit...Jean Tiberius State va spune ceva??

    RăspundețiȘtergere
  6. Jean Tiberius State imi spune mai mult decat ati putea sa va inchipuiti, ne leaga o prietenie veche de 24 de ani, altoita in nostalgia copilariei, indiferent de ce am facut si ce nu in toata aceasta perioada. Faptul ca propuneti si rezonati la astfel de intamplari imi face o deosebita placere. Cu siguranta ca voi veni la Visina, in fond ne leaga aceeasi pasiune pentru fotbalul jucat cu pasiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. portarului surdo-mut...Ei sunt fratii nostrii ! RESPECT !

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=521456841273909&set=a.245573255528937.58121.100002287935435&type=1&theater

      Ștergere
  7. Va asteptam mai ales ca avem un prieten comun!!!
    Hai VOINTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!..si Tibi a jucat la Vointa!!!..Visina evident

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa veniti duminica la meciul V.Visina -S.mogosani !!!! Va asteptam cu drag !

      Ștergere
    2. hai visina cel mai bun jucator cu nr 21.....ale ale....

      Ștergere
    3. cel mai frumos fotbal se joaca la visina ...cu adevarat te iubesc VISINA maine va asteptam cu drag pe la mecii hai vointa......

      Ștergere
  8. maine v.visina va bate cu scorul de 3-1 sa moara dl.presedinte Garson care a plecat la mogosani...

    RăspundețiȘtergere