luni, 24 octombrie 2011

Atitudine


Fiecăruia după faptele sale, aşa spun creştinii.

La meciul dintre Neajlovul Puntea de Greci şi Viitorul Gura Foii, tuşierul Stoica Ionuţ, a semnalizat poziţie de ofsaid la o fază la care gazdele au înscris. La limită, decizia a fost una curajoasă pentru acest nivel. După finalul primei reprize un jucător al gazdelor a cerut unele explicaţii, iar tuşierul a început să-i spună, cu calm, de ce a interpretat faza aşa cum a făcut-o, moment în care celălalt tuşier, Lela Georgian (stânga imaginii), de la înălţimea misiuni sale de împărţitor al dreptăţii a replicat arţăgos : "Ce stai bă să le dai explicaţii la aştia?", reuşind să creeze, gratuit, un nou moment tensionat. Momentul e depăşit, dar la câteva minute după reluarea reprizei a doua, tuşierul care nu dă explicaţii la nimeni a sprintat în teren cerându-i centralului să oprească temporar întâlnirea. Motivul unul absolut normal, în spiritul şi litera regulamentului, îşi uitase cheile în maşină şi trebuia să le recupereze. Comică secvenţă, mai ales când la mijloc este un tip atât de intransigent. Este o chestiune de atitudine.
În plus, chiar şi la case foarte mari, când este cazul, arbitri adevăraţi explică jucătorilor anumite decizii.
*
Din păcate condiţiile la acest nivel sunt precare şi din când în când e nevoie şi de câte un dialog explicativ între reprize.

4 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru apreciere. Din pacate calitatea arbitrajului lasa de dorit la toate nivelurile, si chiar ar trebui sa fim obiectivi si sa recunoastem asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa fim sinceri pana la capat:daca multi arbitri sunt slabi, extrem de multi fotbalisti sunt catastrofali.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tusierul cu "atitudine" nu ar mai fi ridicat steagul daca echipa gazda se numea Barcelona!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer nu am prea auzit de tusieri batuti la Barcelona, in Promotie multi au avut de suferit pentru steagurile ridicate.

    RăspundețiȘtergere